"One cannot go on creating massive disturbances in childbirth and breastfeeding without altering the sexual life and the capacity to love of society as a whole". Michel Odent

April 20, 2012

Γονείς Απλά! Ανοιχτές συναντήσεις τον Απρίλιο & Μάιο


 Φαίνεται πολύ πολύ ενδιαφέρον...


Ανακαλύπτουμε τους θησαυρούς που κρύβονται στα λίγα
Απολαμβάνουμε τα περισσότερα που έχουν αξία

Απλοποιούμε την καθημερινότητά μας
για να μην αφήσουμε την οικονομική κρίση να γίνει κρίση στην οικογένεια,
για να προσφέρουμε χώρο και χρόνο στην παιδική ηλικία,
χωρίς το άγχος που προκαλούν τα πάρα πολλά αντικείμενα, οι πάρα πολλές επιλογές
και η εξωφρενική ταχύτητα της σύγχρονης ζωής.

Οι ομάδες γονιών Απλά! φέρνουν στην Ελλάδα το διεθνές κίνημα Simplicity Parenting, παίρνουν έμπνευση από το ομώνυμο βιβλίο που έγραψε ο σύμβουλος εκπαίδευσης και οικογένειας Kim John Payne (υπό έκδοση στα ελληνικά), προσφέρουν στους γονείς την ευκαιρία να χαράξουν τη δική τους διαδρομή από την υπερβολή (στα αντικείμενα, στις επιλογές, στα ερεθίσματα, στις δραστηριότητες, στην ταχύτητα) προς την απλότητα, προς την οικογενειακή ηρεμία, την αγάπη και την ασφάλεια.

Η κάθε ομάδα ολοκληρώνεται μέσα σε 7 συναντήσεις. Οι γονείς δεν ακολουθούν οδηγίες ή κανόνες, αλλά επεξεργάζονται τις δικές τους μικρές και εφικτές αλλαγές, αυτές που ταιριάζουν περισσότερο στην ιδιοσυγκρασία της οικογένειάς τους, σε πέντε βασικούς τομείς: το περιβάλλον (βιβλία, παιχνίδια, κλπ), το ρυθμό και τις ρουτίνες (για τον ύπνο, το φαγητό, κλπ), το πρόγραμμα δραστηριοτήτων, τα φίλτρα στα media και τον κόσμο των ενηλίκων, την πειθαρχία. Το κόστος συμμετοχής για κάθε συνάντηση είναι 10 ευρώ/άτομο και 15 ευρώ/ζευγάρια.

Διοργανώνονται επίσης ανοιχτές και δωρεάν συναντήσεις, που φιλοδοξούν να ενημερώσουν τους γονείς για τους στόχους και τη διεργασία στις ομάδες Απλά! και να προσφέρουν τα πρώτα εργαλεία για να ξαναβρούμε την επαφή με τα οράματα και τις αξίες μας, μέσα και έξω από την οικογένεια.

Το πρόγραμμα των ανοιχτών συναντήσεων για τον Απρίλιο και τον Μάιο έχει ως εξής:

Δευτέρα 23 Απριλίου, 18:30, στο Λυκαβηττό
(Κέντρο Δικανικών Μελετών, Σαρανταπήχου 5 & Αγίου Ισιδώρου, είσοδος από τα σκαλάκια)

Τρίτη 24 Απριλίου, 18:30, στην περιοχή Μεγάρου Μουσικής
(Hope Centro Rosas, Σεμιτέλου 4)

Πέμπτη 24 Μαΐου, 17:00, στην περιοχή Μεγάρου Μουσικής
(Hope Centro Rosas, Σεμιτέλου 4)

Σάββατο 26 Μαΐου, 11:00, στην Ηλιούπολη
(ιδιωτικός χώρος, παρακαλώ επικοινωνήστε στο goneis@goneisapla.gr για λεπτομέρειες)

Οι ανοιχτές συναντήσεις του Μαΐου, οργανώνονται στο πλαίσιο της Ανοιχτής Εβδομάδας για το Σεβασμό στη Γέννα (21-27/5/2012) που συντονίζει το Ελληνικό Δίκτυο για το Σεβασμό στη Γέννα - ENCA Hellas (http://www.facebook.com/groups/ENCAHellas/).

Η πρόταση «Απλά!» απευθύνεται σε όλες τις οικογένειες που ζουν το άγχος και τους φρενήρεις ρυθμούς της σύγχρονης ζωής, σε γονείς με πολύ μικρά παιδιά αλλά και σε γονείς εφήβων. «Τα παιδιά μας βιώνουν έναν αδήλωτο πόλεμο στην παιδική ηλικία», γράφει ο Kim John Payne. Πάρα πολλά προβλήματα στη συμπεριφορά των παιδιών, στο σπίτι ή στο σχολείο, έχουν τις ρίζες τους στο «πάρα πολλά» και στο «πάρα πολύ γρήγορα». Απλοποιώντας, ξαναβλέπουμε την παιδική ηλικία ως εμπειρία που χρειάζεται χώρο και χρόνο για να ξεδιπλωθεί και όχι ως ευκαιρία για εμπλουτισμό.


ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΟΜΑΔΕΣ ΓΟΝΕΩΝ «Απλά!» επικοινωνήστε με την Λαμπρινή Σταμάτη στα (6997 715382 - 2117901979, www.goneisapla.gr, www.facebook.com/goneisapla.gr, goneis@goneisapla.gr

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ και ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ Simplicity Parenting επισκεφθείτε το http://www.simplicityparenting.com/

No comments:

Post a Comment