"One cannot go on creating massive disturbances in childbirth and breastfeeding without altering the sexual life and the capacity to love of society as a whole". Michel Odent

October 10, 2011

Σεμινάρια με τη Μοντεσοριανή Patricia Oriti

Πριν λίγες ώρες δήλωσα συμμετοχή. Εμπιστεύομαι τη Μαρία που είπε ότι η Patricia έχει υπάρξει ο "φάρος" της τα τελευταία 10 χρόνια και ότι είναι ένας πολύ χαρισματικός άνθρωπος. 


Σεμινάριο: Η Τέχνη της Γονεϊκότητας - Από τη Θεωρία στην Πράξη
Πότε: Σάββατο 22 & Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2011, Ώρες: 10.00 - 17.00
Πού: Learning Steps, Αθ. Διάκου 81 & Ύδρας 5, Κηφισιά, τηλ.: 210 6201107
Εγγραφές: τηλ.: 210 6859336, email: maria.andreoulaki@gmail.com

Σάββατο 22/10
"Μεταμορφώνοντας τον εαυτό μας, ενδυναμώνουμε τα παιδιά μας"

Τα παιδιά μας μπορούν μεγαλώνοντας να γίνουν συνειδητοί ενήλικες μόνο αν εμείς, ως γονείς, επιτρέψουμε στον εαυτό μας να ανέβουμε σε υψηλότερα επίπεδα συνειδητότητας. Ως γονείς, όλοι μας κάνουμε το καλύτερο που μπορούμε, ανάλογα με τις δυνατότητές μας. Η συζήτησή μας θα εστιαστεί στο πώς μετατρέψουμε σε ευκαιρίες τα εμπόδια που συναντάμε στο δρόμο της γονεϊκότητας, αναπτύσσοντας τα συναισθηματικά και πνευματικά μαθήματα που μας εμφανίζονται, ώστε να τα χρησιμοποιήσουμε για τη δική μας ανάπτυξη, κι αυτό με τη σειρά του να μας βοηθήσει να είμαστε καλύτεροι γονείς. 

Η συζήτηση θα συμπεριλαμβάνει: - Μάθετε πώς να επικοινωνείτε - Πειθαρχία μέσα από τη σχέση - Δημιουργία μιας οικογενειακής ατμόσφαιρας όπου επικρατεί η ειλικρίνεια - Ορισμός των πιο ουσιαστικών στοιχείων για το χτίσιμο μια ευτυχισμένης, υγιούς ζωής. Θα εξετάσουμε πώς αυτά τα στοιχεία πρωτοεμφανίζονται στη βρεφική ηλικία και τρόπους που μπορούν να αναπτυχθούν στην παιδική και εφηβική ηλικία.

Κυριακή 23/10
"Ρίζες και Φτερά" 

Τα σημερινά παιδιά αντιμετωπίζουν σοβαρό άγχος – για τις ακαδημαϊκές τους επιδόσεις, το φορτωμένο πρόγραμμα, τις υψηλές προσδοκίες επιτυχίας τους, τα μηνύματα που λαμβάνουν από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, την πίεση από συνομήλικους, την ένταση στο οικογενειακό περιβάλλον. Χωρίς υγιέστερες λύσεις, η αντίδρασή τους είναι να αντιμιλούν, να τα παρατάνε, ή να υιοθετούν επικίνδυνες συμπεριφορές. 

Η συζήτησή μας θα συμπεριλαμβάνει τρόπους να βοηθήσουμε τα παιδιά μας: - να παίρνουν σοφές αποφάσεις - να αναγνωρίζουν και να χτίζουν τις φυσικές τους δυνάμεις και χαρίσματα - να διαχειρίζονται επιτυχώς το άγχος - να αναπτύσσουν την ελπίδα και την αισιοδοξία - να αναπτύσσουν δεξιότητες για να κυκλοφορούν σε έναν περίπλοκο κόσμο - να αποφεύγουν επικίνδυνες συμπεριφορές - να φροντίζουν τα συναισθήματά τους και το σώμα τους 

Το επόμενο ακριβώς Σαββατοκύριακο θα γίνει αντίστοιχο σεμινάριο στην Αίγινα 
Η Patricia Oriti θα είναι διαθέσιμη και για ιδιαίτερες συνεδρίες στη διάρκεια της επίσκεψής της στην Ελλάδα. Αν σας απασχολεί κάποιο θέμα που προτιμάτε να το συζητήσετε ιδιαιτέρως, ή θα θέλατε τη γνώμη μιας έμπειρης ειδικού πάνω σε κάποιο θέμα που δεν θα συζητηθεί στο φετινό σεμινάριο, μπορείτε να κλείσετε ραντεβού για ιδιαίτερη συνεδρία, ατομική ή σε ζευγάρια. Οι συνεδρίες θα γίνονται στα αγγλικά. Αν επιθυμείτε μετάφραση, μπορείτε να το δηλώσετε όταν κλείνετε το ραντεβού. Η Patricia είναι επίσης διαθέσιμη για συμβουλευτικές συνεδρίες στο σπίτι, αυτόν τον τόσο ιδιαίτερο χώρο που ζει και μεγαλώνει το παιδί. 
Πληροφορίες: Μαρία Ανδρεουλάκη, τηλ.: 210 6859336

No comments:

Post a Comment