"One cannot go on creating massive disturbances in childbirth and breastfeeding without altering the sexual life and the capacity to love of society as a whole". Michel Odent

April 8, 2011

"Μωρό μου φτάνει" - βραβείο κοινού στο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης

Ανυπομονω να το δω για να αποκτήσω και προσωπική άποψη. Ήδη όμως χάρηκα πάρα πάρα πολύ πρώτον γιατί γυρίστηκε με αυτό το θέμα (κάτι αρχίζει και κινείται στα σοβαρά στην Ελλάδα σιγά σιγά) και δεύτερον γιατί βραβεύτηκε από το κοινό (υπάρχει και ανταπόκριση...!!).
Σύμφωνα με το σχετικό Δελτίο Τύπου: "Το ντοκιμαντέρ εξετάζει τον τρόπο που γεννιούνται τα παιδιά μας σήμερα στην Ελλάδα. Με άξονα τις αφηγήσεις μαμάδων που μας διηγούνται πώς έζησαν τον τοκετό τους, το θέμα απλώνεται από το βιωματικό στο επιστημονικό κομμάτι και από εκεί στις πολιτισμικές και ανθρωπολογικές του προεκτάσεις. Μεταξύ άλλων, συνομιλούμε με τον διάσημο ερευνητή Μισέλ Οντάν, τον οποίο συναντούμε στο Λονδίνο. Το ντοκιμαντέρ αναδεικνύει τη χαμένη βιωματική πλευρά του τοκετού αλλά και της εγκυμοσύνης, την οποία η σημερινή Ελληνίδα στερείται εξαιτίας της υπέρμετρης ιατρικοποίησής τους. Δεν είναι ένα «στενά» ιατρικό ντοκιμαντέρ, αλλά μια ανθρώπινη κουβέντα πάνω στον τοκετό, γεμάτη σοφία, χιούμορ, αλήθειες και συγκίνηση". Το βραβευμένο ντοκιμαντέρ υπογράφουν σκηνοθετικά ο Αλέξης Πόνσε και η Βιβή Ζωγράφου.

No comments:

Post a Comment